WIE

OVER ONS  *  TEAM  


OVER ONS

FOOTBALLSTARS WIL JONGE VOETBALLERS INSPIREREN

Vraag aan een jeugdige voetballer naar zijn top drie favoriete voetballers, en hij of zij zal zonder twijfel direct namen opdreunen van spelers die over de nodige techniek, flair en creativiteit beschikken. Allemaal spelers ook die op jonge leeftijd vele uren met de bal op straat hebben doorgebracht.

Voetbal is onder kinderen onder nog altijd de populairste sport in Nederland. Maar je ziet steeds minder vaak dat er op straat wordt gevoetbald. Kinderen die in deze tijd opgroeien hebben dan ook veel meer verleidingen (denk aan: de ipad, gamen etc.) om binnen te blijven.

Met onze voetbalacademie bieden wij een eigentijds alternatief op het straatvoetbal. Gericht op het individu. Dicht bij hun leefwereld en gebruikmakend van de laatste wetenschappelijke inzichten ten aan zien van het aanleren van motorische vaardigheden.


Onze missie

‘FootballStars wil jonge voetballers inspireren en helpen de voetballer te worden die zij graag zouden willen zijn.’
Ons streven is om kinderen te enthousiasmeren voor sport, en dan in het bijzonder voetbal. Bovenal een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jonge voetballers.


OVER ONS  *  TEAM  


TEAM

 


Salim Achoui
TRAINER
Vanuit passie en plezier jezelf ontwikkelen als voetballer.

Salim Achoui is geboren in 1991 te Alkmaar en is woonachtig in Goes. Op twaalfjarige leeftijd maakte hij kennis met het zaalvoetbal in de wijk. Na een aantal jaren in de Hoofd- en Topklasse te hebben gezaalvoetbald bij FM Sranang, speelt hij momenteel voor Groene Ster Vlissingen, dat uitkomt in de Eredivisie Zaal. Op het veld heeft hij sinds zijn achtste gevoetbald voor clubs als vv Kloetinge, SSV 65, vv Kapelle, VC Vlissingen en vv Goes.

Door zijn passie voor sport en in het bijzonder voetbal is de weg naar de studie Sportkunde snel gevonden. Hier heeft hij onder andere de cursus Conditie- en hersteltrainer en minor Sports Performance Enhancement (talentontwikkeling) gevolgd. Ook heeft hij hier ervaren hoe belangrijk een plezierige en veilige trainingsomgeving kan zijn bij de voetbalontwikkeling van kinderen.

Door zijn passie met de kinderen te delen wil hij er voor zorgen dat ieder kind plezier ervaart in zijn ontwikkeling als voetballer.
Raymond Ribbink
TRAINER
De spelprincipes van het straatvoetbal verenigen met de kennis van nu.

Raymond was vroeger altijd te vinden met een bal aan zijn voet. Of het nou op straat was, in de woonkamer (wat niet altijd op waarde werd geschat), het parkje of het grasveldje in de tuin. Niet verwonderlijk dus dat hij op jonge leeftijd al werd aangemeld bij de plaatselijke voetbalclub, vv Kapelle. Bij deze club heeft hij de gehele jeugd doorlopen en daarna jarenlang voor het eerste elftal gespeeld.

Op zijn negentiende begon hij met training geven. Hij vindt het leuk om met jeugd te werken en kan genieten van een mooie actie of een speler die in een lastige situatie tóch de juiste oplossing kan bedenken. In zijn oefenvormen voor FootballStars koppelt hij techniek dan ook graag aan een tactisch element. Overtuigd geraakt van de onschatbare waarde en mogelijkheden van sport, heeft hij in de tussentijd ook nog de opleiding Sportmarketing & Management afgerond aan de Hogeschool in Tilburg.

Met FootballStars wil hij nu voor kinderen in de regio een plek bieden waar zij met plezier kunnen voetballen en zich kunnen ontwikkelen tot technisch behendige voetballers met de nodige voetbalintelligentie en creativiteit in hun spel. Dit door de spelprincipes van het straatvoetbal te verenigen met zijn eigen ervaringen en de aanwezige kennis over talentontwikkeling.